Kötél, hajókötél, kötelek

Kötél, hajókötél, kötelek

Hajókötél gyártó Magyarországon

2022. június 14. - Konrad

A Galco Kft közel 50 éve foglalkozik kötélgyártással, de az utóbbi években jelentős fejlesztésekbe kezdett azért, hogy most végre bemutathassa Nektek prémium minőségű vitorlás köteleit. A Galco magyar gyártó, sokak által ismert hétköznapi felhasználású termékei által, de ez a termékkategória most egészen más.

A termékskála igen gazdag szín, alapanyag vagy felhasználási terület szempontjából.

Hajóköteleiket a legprofibb gépekkel és csak a legmagasabb minőségű alapanyagokból gyártják, éppen ezért bármelyik termék szakítószilárdságáról műbizonylatot állítanak ki.

A Galco hajókötelek UV stabilak és színtartóak, nyúlásban, szakítószilárdságban vagy kopásállóságban is megállják a helyüket a piacon.

Vásárlóik külön örömére igen gazdag színskálából tudják kiválasztani a hajójukhoz legjobban illő színű köteleket.
Kiterjedt viszonteladói hálózattal rendelkezik az ország egész területén ill. Budapesten, Szegeden és Cegléden saját mintaboltjaikban a teljes választékot meg tudod nézni, tapintani. Friss fejlesztésű webáruházukból házhoz rendelheted méretre szabott köteledet: www.galco.hu.

A hajókötél vásárlás legjelentősebb időszaka a tavasz, amikor a csónakok, vitorlások, hajók lekerülnek a telelés után a vízbe. A tulajdonosok ilyenkor átnézik a hajó kötélzetét, és amit cserére érdemesnek ítélnek, azt selejtezik.
Arról, hogy miket érdemes figyelni a hajókötél csere kapcsán, a következő cikkeinkben fogunk írni, de azt már most elmondjuk, hogy egy nagyon fontos szolgáltatás a hajókötelek világában elérhető a Galconál. A kötélszív behelyezése fuxolással és a sima fuxolás olyan szolgáltatások, ami nélkül ma már elképzelhetetlen a hajózás.

A csomózás gyengítheti a kötél szakítószilárdságát, míg a fuxolás nem csak kiváltja a csomózást, de lényegesen javul a kötél használati tartóssága, és könnyebbé is teszi a hajós dolgát.

A készre szerelt kötelek nem jelentenek súlyos többlet költséget – sőt, ha a kopást és a minőségi használatot vesszük alapul, akkor még megtakarítást is jelentenek, ha a kötélzet cseréjekor így rendeljük meg az új garnitúrát.

A fuxolás mellett elérhető a professzionális bandázsolás is, amivel megakadályozhatjuk a kötél
visszabomlását, illetve remek megoldás lehet akkor is, ha a kötelet nem lehet fuxolni.

A Galco kötelek magas szakítószilárdsága és UV védelme fontos biztonságot nyújt a hajósok számára, mivel a napnak és a hidegnek, szélnek, elemek játékának kitett kötélzet időtállóságát fontos garantálnia annak, aki vízre száll.

A hajókötél gyártás speciális szaktudást igényel, így, ha ilyesmit vásárlunk, érdemes azt attól a hajókötél gyártótól venni, akik nem csak hosszú ideje foglalkoznak ezzel, de a technikai tudás és a gépi felszereltség is adott ahhoz, hogy professzionális minőséget nyújtsanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotel.blog.hu/api/trackback/id/tr4117857573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása